Life Cycle Assessment ( LCA )

Life Cycle Assessment ( LCA ) is een instrument dat wordt gebruikt om de milieu- aspecten van een product of proces te evalueren. Alle gebruikte materialen, energie en afval die betrokken zijn bij elke fase van de levenscyclus van het product, van grondstof winning tot recycling of definitieve verwijdering worden in kaart gebracht. LCA’s meten de belangrijkste milieueffecten waaronder Global Warming Potential, toxiciteit en uitputting van hulpbronnen. De resultaten worden gebruikt om inzicht te krijgen in de meest significante effecten van een product. Daarna worden door het vergelijken met resultaten van andere LCA’s naar verbeteringen gezocht om tot een lagere milieu impact te komen. 

De LCA van SPIROsol buizen is opgesteld door Stimular en geverifieerd door IVAM. De uitkomsten van de LCA van de SPIROsol buizen zijn gunstig. De LCA’s zijn aangeboden aan de SBK. De SBK zal de cijfers beschikbaar maken via de Nationale Milieudatabase voor de diverse berekeningstools, zoals DUBOcalc.

   

Recyclen

BCT laat 100% van haar staaluitval tijdens productie recyclen. Met ingezamelde koffiebekers en lege cartridges worden goede doelen ondersteund, zoals:

 Ook wordt het papierafval voor 100% gerecycled.